21 Şubat 2011 Pazartesi

Skins ve Sosyal Medya

Skins dizisi İngiltere'nin E4 kanalı için çekilen bir gençlik dizisi. Bu sene 5. sezonunu yayınlıyor kanal. Bir de MTV versiyonu çekildi o başka bir konu. Epey yaygara kopardı ABD'de. Skins dizisi her iki sezonda bütün oyuncuları değiştirir ve yeni bir topluluk üzerinden hikayesini anlatmaya devam eder.(Effy ve Pandora karakterleri hariç ilk 2 sezondan ikinci 2 sezona geçiş yaptılar.) Neyse bu yeni sezona girerken sosyal medya üzerinden de bir sürü iş yaptılar.

Dizi için Facebook ve Twitter hesapları açmak artık bir rutin haline dönüştü. Bu dizide bu rutini uygulayarak bir Facebook ve Twitter hesabı açmış(Bu hesap birici sezondan beri var olan bir hesap) Bu iki hesapta profesyonel ellerden olduğunu gösteriyor zaten. Bu durum hakkında çok şey yazmayacağım.

 Asıl değinmek istediğim nokta dizi karakterlerinin web sayfalarında olan linkler. Dizi karakterlerinin Twitter hesabı açmasına alışığız ama dizi karakterlerinin biyografilerinde favori sitelerinin sıralanmasına alışık değiliz. Hatta Spotify listesi olan bir dizi karakteri daha önce görmedim. (Gossip Girl karakterlerinin favori müzik listeleri vardı ve onları biyografilerinin olduğu sayfalarda dinleyebiliyorduk fakat online müzik satın alma üzerine böyle bir serviste böyle listeler daha önce yoktu. En azından ben görmedim) Bu hareket müthiş bir strateji bana göre. Eskiden her sezon bitişinde soundtrack albümü bekleyen izleyicilerin artık dijital olarak satın almaya yöneldiklerini sezmiş olacaklar ki böyle bir servis üzerinden böyle bir satış pazarlama uygulamasına girişmişler. (Spotify memleketimizde çalışmıyor ne yazık ki)

Bir diğer özellik ise bütün karakterlerin Twitter hesabı olması fakat bir tanesinin sadece Myspace sayfası olması. Karaktere göre sosyal medya aracı seçimi yapmışlar sanırım.(Bu sezonu seyretmiyorum muhtemel bu durum ile ilgili bir espri bile yapılmış olabilir dizi içinde)

Neyse bu günlük kısa keselim meraklısı için E4 kanalında Skins sayfası buradan diğer karakterler için neler yapıldığına göz atabilirsiniz.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası