26 Kasım 2011 Cumartesi

Facebook Bağlantılarım


  




Uzun süredir bir şeyler yazmıyorum buraya. Yazmak için farklı bir şeyler bulmaya çalışıyorudum. Malum bütün sosyal medya blogları birbirinin aynısı. Hiçibirinin bir diğerinden farkı yok özel bir şeyler yok bu bloglarda. Neyse ben de hayat akışımızın nasıl sosyal ağlardaki bağlantılarımıza yansıdığı göstermek için ufak bir çalışma yaptım. 

Bildiğiniz üzere 7 aydır United People'da çalışıyorum. Yeni bir hayat yeni insanlar yeni yerler en önemlisi yeni bağlantılar. Bu bağlantıları anlamak için size iki farklı ağ analizi göstermek istedim. Gephi adlı programdan yararlanarak hazırladığım iki görsel var yukarıda. Birincisi hayatımda UP yokken olan bağlantılarım. Orada olan bağlantılarım (17/08/2010 tarihinde oluşturuldu) Üniversite (Mavi-Yeşil), Lise (Kırmızı) ve Çocukluk(Daha az olan Mavi Yeşil Grup) arkadaşlarım. 
İkinci ağ analizi ise 26/11/2011 tarihinde hazırlanmış bir analiz. Orada bir bağlantı kümesi daha var dikkatinizi çektiyse. UP ve oradan edindiğim bağlantılar bu bağlantılar eski bağlantılarım orada dururken yepyeni bir hikayenin nasıl hayatıma dahil olduğunu gösteren turkuaz renkli topluluk. 

Bu analiz için bir sürü şey söylenebilir fakat uzatmaya gerek yok. Hatta şöyle kocaman laflar bile edebilirim "Hayat bağlantılardan ibarettir" ya da "Hayat kim olduğun değil kimi tanıdığınla ilgildir" gibi ama uzatmayayım. Kapatırken şunu söyleyeyim Facebook ağınız bazen size tahmin ettiğinizden daha çok şey anlatabilir.

Saygılar. 


Facebook Sayfası