19 Aralık 2009 Cumartesi

En Etkili 100 sinema insanı üstelik 2 si blogger

Total Film sitesinden arada bir böyle listeler yayınlıyorum. Bu sefer ki listede başlıkta yazdığım gibi "filmler için en etkili 100 insan" üzerine bir liste.

Listede tahmin edileceği gibi bir çok yönetmen , oyuncu ,menejer ,yapımcı , blogger bulunuyor. Evet blogger bulunuyor.

Belkide dünyada bloggerların en etkili oldukları alan eğlence sektörü. Zaten sektör içinde olanlarda bu işi iyi bildikleri için bloggerlarla iyi geçinmeye çalışıyorlar. Entourage'ın bir bölümünde Vince karakterinin oynadığı bir film için bir bloggera rüşvet niyetine 3 p.rnstar gönderiliyordu. Comicconda geçen bu bölümde olan blogger bu listede olan bloggerlara gönderme amaçlı bir karakterdi.

Neyse listede olan bloggerlara biraz değininirsek( değinmek lazım Spielberg'le beraber en etkili 100 sinema insanı listesinde yer almışsın) .

İlk değineceğim Harry Knowles adlı eleştirmen/blogger . Ain't it cool sitesinde yazıyor yorumluyor. Epey zamandır bu iş içinde. Hatta Tarantino'nun bile biraz rahatsız olduğunu yazıyor wiki maddesinde. Yanlız eleştirilerde yok değil , tarafsızlığını kaybettiği konusunda büyük şirketlerden rüşvet aldığı dedikoduları dolanıyormuş.

İkinci kişi ise Peter Sciretta slashfilm.com kurucusu o da Harry knowles gibi yazıyor , yorumluyor , son dakika haberlerini yayıyor. Ama Harry Knowlese göre daha sakin mantıklı belli ki , fazla eleştirel bir yazı göremedim kısa araştımamda.

Hollywood bloggerların gücünü hafife almıyor. Hatta listeyi hazırlyanlar bu tarz listelerde yer veriyorsa demek ki fazlasıda var.

Total Film The 100 Most Influential People In Movies listesi burada

Harry Knowles Hakkında olan linkler

Wikipedia sayfası burada

Ain't it cool sitesi burada

Peter Sciretta hakkında olan linkler

Slashfilm.com burada

Twitter Hesabı burada

Saygılar.

1 yorum:

  1. Tek Taraflı Sevgi(Karşılıklı Olur İnş) o ne demek yahu ekleriz tabi ki. Taş attık ta kolumuz mu yoruldu?

    YanıtlaSil

Facebook Sayfası